Hva enn du gjør, ikke tvil på deg selv! #dig2100

"Education" Button on Modern Computer Keyboard.

Nå er det et år siden jeg begynte på valgfaget digital markedsføring på Høyskolen Kristiania. Jeg var akkurat ferdig med kjipe fag som metode og bedriftsøkonomi og gledet meg til å gjøre noe helt annet. Den første forelesningen skapte store forventninger og de forventningene ble absolutt innfridd. Jeg lærte utrolig mye på det halvåret og hadde det utrolig gøy selv om det var veldig utfordrende til tider.

Da Anastasia oppfordret til å komme med tips til det neste kullet som skal ha dig2100 var det første jeg tenkte: ”ikke gjør som meg”. Ikke vær stille i forelesning selv om man kan svare på spørsmål og komme med nyttige innspill. Ikke si nei når en gruppe spør om å bli med på et prosjekt som kan gi masse erfaring og et større nettverk.

Det kan virke lett å tenke at man skal gå ut av komfortsonen og bare kjøre på. I realiteten er det litt vanskeligere. Er man sjenert av natur og ikke den som roper høyest er det ikke like lett å plutselig gi mye av seg selv…. Men det burde man absolutt gjøre i dette valgfaget. Skal man komme noe vei kan man ikke sitte å vente på at du får en mail eller kommentar på bloggen som skal gi deg en mulighet.

Jeg tror ikke jeg er den eneste som er usikker på hva man egentlig kan etter å har fullført et fag. For meg har det å ikke ha troa på meg selv hindret meg i å komme meg videre fra kassa på Meny til en relevant jobb for min utdanning. Dette innså jeg da jeg stadig så og fortsatt ser klassekamerater legge til nye jobber på Linkedin de har fått innen digital markedsføring og at kjæresten min allerede har fått drømmejobben i Facebook etter dig2100. Fakta er at vi har identisk utdanning og har like stort potensiale til å kapre drømmejobben selv om det kanskje er vanskelig for noen å innse.

Så, konklusjonen er: jeg angrer på at jeg ikke begynte å søke relevante jobber tidligere og at jeg ikke har troa på meg selv når det gjelder hva jeg kan. Etter dette valgfaget sitter man nemlig igjen med utrolig mye fersk kunnskap som mange av de som jobber med digital markedsføring ikke kan engang. Vit at du kan mye mer enn det du tror du gjør og ved å legge inn litt innsats så kan du komme utrolig langt på et semester.

Til sist vil jeg si lykke til og gratulerer med å være en av de heldige som får ha dette valgfaget!

9 Comments on "Hva enn du gjør, ikke tvil på deg selv! #dig2100"

 1. Bra og nyttig innlegg! Har delt til alle nye studenter

 2. Takk for gode tips!!!!!!!

 3. Takk! Det er veldig tøft å starte med noe så pass stort og utfordrende. Spesielt etter de andre fagene vi akkurat har hatt Og ja, i dag har lurt på om jeg gjorde det riktige valget mer enn vanlig. Tvilen om jeg kommer til å klare meg, om jeg er flink nok, om jeg kommer til å prestere når jeg er ute i relevant jobb har sneket seg inn de siste dagene. Første skoledag er i morgen og jeg har bestemt meg for å ikke ta sorgene på forskudd. Takk for motivasjonen!

  • Christina Gundersen | January 4, 2017 at 10:06 pm | Reply

   Hadde akkurat samme følelse selv før jeg startet, men det går mye bedre etterhvert som ukene går! Jeg tror de fleste garantert kommer til å prestere i en relevant jobb etter dette semesteret. Lykke til 😀

 4. Andrea Tomine Breilid | January 6, 2017 at 9:08 pm | Reply

  Takk for at du deler! Skal selv begi meg ut på faget dette semesteret og kjente meg godt igjen i hva du skrev om å gå ut av komfortsonen og tørre å ha troa på seg selv! Så takk for gode tips!☺️

 5. Dette var nok ikke et innlegg som var lett å dele, men tusen takk for at du gjorde det! Det er veldig viktig å frem alle sider av en sak og for de nye studentene så gir nok dette ekstra motivasjon.

  Fortsett å blogge og bruk det du har lært i kurset så tar det ikke lang tid før du får jobb 😉

  • Christina Gundersen | January 8, 2017 at 10:58 am | Reply

   Det er sant, Gina. Det satt litt langt inne, men glad jeg gjorde det 🙂 Må nok ta opp bloggingen igjen ja!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*