Min drømmejobb – fra Subway til markedsfører?

Startup Stock Photos

Jeg har fått i oppgave av Karl Philip å beskrive drømmejobben min. Det tok meg litt tid å komme i gang med dette innlegget i og med at jeg ikke kunne tenke ut hva min drømmejobb egentlig var. Etter å ha fått vite at hele 80% hater jobben sin i følge Deloitte’s Shift Index survey ble jeg klar over at det er viktig å ha noe å se etter i en mulig arbeidsplass. Etter litt fundering, har jeg kommet frem til noen punkter jeg ønsker skal være tilstede i min drømmejobb. Ikke vet jeg om den finnes, men en dag håper jeg at den kan være min.

Subway og bensin

Helt siden jeg var liten, har jeg hatt utallige drømmejobber. Jeg ville bli veterinær fordi jeg var så glad i dyr, jobbe på Subway fordi jeg elsket maten, på bensinstasjon fordi jeg elsket lukten av bensin og helst ville jeg kombinere alt dette. Jeg skjønte fort at det ikke gikk, og måtte dermed finne en ny drømmejobb. Den har jeg egentlig ikke funnet enda, men jeg skal prøve å beskrive den på best mulig måte.

Starten arbeidslivet mitt begynte bak ferskvaredisken på Meny Herkules i Skien. Som elev på videregående var dette selvfølgelig stas, det å endelig få tjene egne penger. Siden mai 2012 og frem til nå i februar 2016 jobber jeg fortsatt i Meny, men har forflyttet meg til kassa på Meny Ringnes Park på Grünerløkka. En kan lure på hvorfor jeg har holdt meg til å jobbe i dagligvarebutikk så ”lenge”, men en av grunnene tar meg til det en av punktene jeg ser etter i drømmejobben min.

Miljø og kultur

Der jeg er ansatt i dag, står miljøet og de ansattes trivsel veldig høyt hos lederne. Jeg ser ikke på mine kollegaer som kollegaer, men venner. Vi er selvfølgelig på jobb og opptrer profesjonelt i arbeidstiden, men vennskapet fører til at jobben blir mye enklere. Jeg sier ofte at jeg skulle ønske jeg kunne ta med meg miljøet fra jobben til en eventuell ny arbeidsplass. Et godt miljø på arbeidsplassen der de ansatte kan være venner samtidig som man får jobben gjort, står høyt oppe på min liste over kriterier om jeg kunne velge og vrake i jobber.

Utfordringer

I en arbeidssituasjon ønsker jeg selvsagt å mestre jobben min, men jeg ønsker også å få utfordringer slik at jeg kan utvikle meg og lære mer av hva jeg selv kan klare. Det er alltid motiverende å klare noe en ikke hadde trodd en skulle klare. Jeg ønsker å sitte igjen med følelsen jeg har etter når jeg går ut fra Hasle tennishall etter å nettopp ha nailet en eksamen der, hver dag jeg er på vei hjem fra jobb (som ikke er så alt for ofte).

Mulighet til å være meg

Er det noe jeg helt sikkert ikke ser etter i en drømmejobb er en arbeidsplass der det ikke er rom for humor. Av erfaring er det mye enklere å være på en arbeidsplass der latteren sitter løst og stemningen er lett. Selvfølgelig må det være en seriøs og ordentlig arbeidsplass også, men ikke 100% av tiden. Uten humoren min tror jeg det hadde vært lite av meg igjen. Å kunne være seg selv på arbeidsplassen tror jeg er en faktor som får deg til å enten hate eller elske jobben din. Jeg kan ikke se for meg en arbeidsplass der jeg føler jeg kan være meg selv kun når jeg forlater den.

Musikk

I oppgaven ba Karl Philip oss om å tenke på hva man gjør når man glemmer klokka. Noe jeg interesserer meg veldig for er musikk. Jeg kan sitte i mange timer og høre på musikk, finne nye sanger og artister og lage spillelister for enhver anledning. I de siste årene har jeg tenkt på at å jobbe med noe innenfor musikk hadde vært midt i blinken for meg. Jeg snakker ikke om lage musikk eller noe sånt selv. Jeg har prøvd å lære meg både piano og gitar uten særlig hell, så det har jeg gitt opp. Jeg snakker om å være personen “bak” artistene, konsertene, promoteringen, markedsføringen osv. Jeg vet ikke nøyaktig hva den konkrete stillingen skulle vært, men jeg tror at hva som helst innenfor musikk hadde vært interessant.

Jeg håper jeg kan få bruke utdanningen min i markedsføring og merkevareledelse til noe som jeg virkelig interesserer meg for. Jeg kunne ikke valgt en bedre retning å studere, og jeg håper og tror at jeg får spennende og utfordrende jobber i fremtiden.

Så hva er konklusjonen?

Etter å ha vokst opp og skjønt hvor høye kravene er for å bli veterinær er, at en bensinstasjon ikke er en jobb å trakte etter og at jeg heller vil la hvem som helst annen enn meg selv lage Sub’en for meg, har jeg innsett at jeg må sikte litt høyere enn som så. Jeg vet enda ikke konket hvilken bedrift jeg ville jobbet for, men en ting er jeg sikker på: drømmesituasjonen er at en arbeidsplass jeg anser som attraktiv tar kontakt og vil ha meg til å arbeide for dem.

Be the first to comment on "Min drømmejobb – fra Subway til markedsfører?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*