Sko av sjøavfall og printede hus

Kilde: 3dprintingindustry.com

I den første forelesningen av valgfaget mitt med Arne Krokan, digital markedsføring, hadde vi om den teknologiske utviklingen og samfunnsendring. I den anledningen vil jeg snakke litt om en del av den teknologiske utviklingen som har skjedd de siste årene. Det er ikke tvil om at teknologien beveger seg raskt fremover.Det er ikke lenge siden vi fikk en datamaskin i hjemmet og de fleste ungdommer fikk sin første mobil uten fargeskjerm, kamera og internett. Nå i 2016 har vi blant annet sjåførløse biler, droner som leverer pizza på døren og roboten Baxter som kan gjøre det meste uten å bli programmert. I januar 2009 kom de første 3D-printerene på det kommersielle markedet, og det ga store muligheter for privatpersoner.

Mange muligheter

Hva ville du gjort hvis du visste du hadde mulighet til å printe ut egne produkter som sko, organer, godteri og til og med bygge hus og broer? I 2016 har vi kommet langt med teknologien. 3D-printer er noe av det nye som vi kan ha stor nytte av. En 3D-printer er en printer som lagvis bygger opp en modell i flytende eller pulverform. Printeren blir styrt av et dataprogram. Ønsker vi å prøve ut dette finnes det faktisk 3D-printere på markedet til under 2000 kr. 3D-print foregår i både store og små format. Man kan bygge et helt hus eller kun lage en liten konfektbit av sjokolade. Denne printeren virker som et rent fantastisk produkt, men som med de aller fleste ting, finnes det også en bakside. Disse printerene blir også brukt til å printe ut fullstendige våpen som kan brukes. I dette innlegget skal jeg heller fokusere på de positive sidene ved 3D-printere.

Sjøavfall-sko

Mulighetene ved dette produktet er nærmest uendelige og den kan også brukes på en veldig miljøvennenlig måte. Under ser vi en sko fra Adidas som er printet av kun resirkulert søppel fra havet. En bedre og mer kreativ måte å resirkulere avfall på skal man se lenge etter.

Kilde: 3dprintingindustry.com

Kilde: 3dprintingindustry.com

3D-hus

Et annet eksempel er her hele hus som er blitt printet opp av et kinesisk firma som kan printe 10 hus pr. dag. Tenk på hva man kunne gjort for flyktinger ved å printe boliger til dem. Det er fullt mulig å gjennomføre, men samfunnet er rett og slett ikke modent nok for at maskiner skal ta over for muskler. Samfunnet er klar over den store teknologiske endringer som går fremover hver dag, men vi er redde for at for mange skal miste jobbene til maskiner.

Kilde: 3dprint.com

Kilde: 3dprint.com

Dette er bare en av de teknologiske revolusjonene vi har sett i de siste årene. Det blir spennende å se hva mer som skjer iløpet av dette semesteret i verden. En ting er hvertfall sikkert og det er at teknologien går store steg fremover hver eneste dag og jeg gleder meg til å se det neste nye!

 

Kilder:

Dinside.no

3dprintingindustry.com

3dprint.com

 

Be the first to comment on "Sko av sjøavfall og printede hus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*